14 Ağustos 2013 Çarşamba

Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü

lord-of-the-rings-the-return-of-the-king-one-sheet-4900877.jpg


Tür : Macera / Fantastik
Gösterim Tarihi : 19 Aralık 2003
Yönetmen : Peter Jackson
Senaryo : Peter Jackson , Philippa Boyens , Stephen Sinclair , Frances Walsh , J.R.R. Tolkien (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Andrew Lesnie
Müzik : Howard Shore
Yapım : 2003, ABD / Yeni Zelanda , 201 dk.

Oyuncular


Elijah Wood (Frodo Baggins) , Billy Boyd (Peregrin Pippin Took) , Dominic Monaghan (Meriadoc Merry Brandybuck) , Sean Astin (Samwise Sam Gamgee) , Ian McKellen (Gandalf) , Ian Holm (Bilbo Baggins) , Viggo Mortensen (Aragorn) , Orlando Bloom (Legolas Greenleaf) , Liv Tyler (Arwen) , Cate Blanchett (Galadriel) , John Rhys-Davies (Gimli) , Bernard Hill (Theoden) , Miranda Otto (öc9owyn) , Karl Urban (öc9omer) , John Noble (Denethor) , David Wenham (Faramir) , Alexandra Astin (Elanor Gamgee) , Andy Serkis (Gollum/Smeagol)
Kralın Dönüşü, Peter Jacksonın üçünü bir arada çekerek sinemaya uyarladığı Tolkien in ölümsüz eseri Yüzüklerin Efendisi nin son bölümünü beyazperdeye taşıyor.


Kıyamet günü ortamını yaşayan Orta Dünya da, Yüzük Savaşı nın son ve en büyük mücadelesine hoşgeldiniz. Bir yanda güvenilmez Gollum un rehberlik ettiği yüzük taşıyıcısı Frodo ve yoldaşı Sam, Mordor a ulaşıp Tek Yüzükü yokedebilecekleri tek yere götürmeye çalışıyorlar. Diğer yanda Rohan Atlıları ve Ent lerle güç birliği yaparak Sarumanı alt etmiş olan Gandalf, Aragorn ve diğer dostlarımız Karanlıklar Efendisi nin tehtidi altındaki Gondor a varıp savunmak zorundalar. Gondor un savunması, hiç kuşkusuz Miğfer Dibi Muharebesi nden daha kolay olmayacak. Zira Sauron un orduları çoktan harekete geçmiş durumda. Eğer bunu başarabilirlerse Gondor u, Isuldur un kanından gerçek bir Kral ve Kralı da daha öncekilerden çok daha çetin savaşların beklediği aşikar.


Yüzük Frodo yu etkisi altına alıp yeni bir Gollum mu yaratacak? Yüzük Kardeşliği üyelerin Galadriel in aynasında görmüş oldukları felaket sahneleri gerçek olacak mı? Hobbitköyü bekleyen tehlike nedir? Elflerin terkettiği Orta Dünya da, Sauron yenilse bile İnsanların hükmedeceği yeni çağda Kral kim olacak? Kral, atası Isuldur un zayıflığını tekrar edecek mi? Ve herşeyden önemlisi Kral, Sauron karşısında muzaffer olacak mı?


Bu ve diğer sayısız sorunun cevabı ile Orta Dünya nın kaderini, hiç kuşkusuz küçük bir Hobbit in insanüstü mücadelesinin sonuçları belirleyecek.











0 yorum:

Yorum Gönder